Over ons

Over ons, wie zijn wij?

Diana

Ik ben Diana en woon samen met mijn man, onze zoon en onze 2 honden in Rijpwetering. In 2015 kwam Molly, onze Berner Sennen pup, in ons leven. Met haar heb ik diverse cursussen gevolgd.  Ik vond het onwijs leuk om bezig te zijn met mijn hond en te zien dat onze band steeds beter werd.
Met Molly liep ik regelmatig in een gebied  waar ook honden uitlaatservice De  Kwispeldienst kwam; “Wat leek mij dat een geweldig beroep; Lekker de hele dag met honden bezig zijn!”.
In December 2016 deed zich de gelegenheid voor om deel uit te maken van De Kwispeldienst. Daar hoefde ik niet over na te denken en vanaf januari 2017 t/m april 2023 heb ik mijn werk als zelfstandige bij De Kwispeldienst met veel plezier gedaan.
Ik vind het heerlijk om dagelijks met honden bezig te zijn, wat een hoop liefde geven ze en ieder met hun een eigen karaktertje; Heerlijk!

Naast dat ik het werken met honden fantastisch vind, heb ik bij De Kwispeldienst ook hele fijne collega’s getroffen, waaronder Sandra waar ik altijd met mijn vragen over het gedrag van de hond terecht kon. Ook Joyce is zo’n fijne collega waar ik ook gelijk een klik mee had. Zo af en toe lopen we dan ook samen en attenderen we elkaar op het gedrag van de honden.

Begin 2021 besloten wij (als gezin) er nog een hond bij te nemen dit werd onze Leonberger Kiki. Doordat er in deze periode, i.v.m. Corona, geen honden trainingen gegeven werden en Joyce de opleiding voor kynologisch instructeur ging doen heb ik besloten om deze ook te gaan doen. Samen hebben we bij Kynotrain (erkende opleiding bij raad van beheer) onze opleiding gevolgd en zijn beide succesvol geslaagd.

Tijdens onze opleiding kwam Sandra met het nieuws dat zij gaat emigreren naar Spanje en dat de hondenschool ter overname zou komen. Zowel ik als Joyce wilde graag verder met lesgeven en dus waren we er al snel samen uit om de hondenschool over te nemen. Het besluit om dit samen te gaan doen biedt voor ons vele voordelen, zo kunnen we elkaar helpen bij afwezigheid. Daarnaast is het ook fijn om met iemand te kunnen sparren over vraagstukken in ons werk. Beide zijn we erg gemotiveerd en willen ons blijven ontwikkelen op het gebied van de hond. Vanaf April 2023 ben ik mij helemaal gaan richten op de hondenschool.

Opleidingen, workshops, lezingen, webinars enz.

2018  Opleiding gediplomeerd honden uitlaatservice (Martin Gaus academie)

2020 Lezing blafgedrag bij honden (Argos kenniscentrum)

2022 Webinar hondenrassen (PawFive)

2022 Opleiding kynologisch instructeur (Kynotrain)

2023 Opleiding honden gedragsdeskundige in het welzijn van de hond (hondenschool feedback)

2023 Workshop “Leren kijken naar je hond” (fitdogprogram)

2024 Basisopleiding fitness training hond (fitdogprogram)

2024 Bijscholingsweekend sociale verbondenheid & het kwadrant van gemoedstoestand en emoties ( hondenschool feedback)

Ik hoop u spoedig te verwelkomen bij het Kwispelcollege.

Met vriendelijke Groet,

Diana

Joyce

Ik stel me graag even voor.  Mijn naam is Joyce Boekensteijn, ik woon in Ter Aar en ben moeder van een zoon van 26 jaar en een dochter van 23 jaar.  In 2014 adopteerde ik mijn hond Jana, kruising Duitse herder, vanuit Bulgarije. Tineke kwam het intakegesprek bij mij thuis afnemen en vertelde ze dat ze een honden uitlaatservice in Leiden had. Nou dat leek mij ook heel leuk, na een aantal keren meegewandeld met Tineke ben ik gestart in 2015 bij de Kwispeldienst. We hebben een leuk team met allemaal een passie voor honden.

Zo heb ik Sandra leren kennen, een fijne collega die ik altijd om raad en daad kon vragen.

Ik wilde graag meer leren over honden dus heb ik diverse avonden meegekeken op het Kwispelcollege van Sandra, lezingen en workshops bij haar gevolgd.

Diana kwam ook bij de Kwispeldienst, wij konden het direct goed vinden met elkaar. Fijn om met elkaar te overleggen, te sparren en niet te vergeten te lachen.

Vorig jaar ben ik samen met Diana begonnen met de opleiding Kynologisch Instructrice bij Kynotrain van Peter Beekman en mijn stage heb ik bij het Kwispelcollege van Sandra gelopen.  Afgelopen mei zijn Diana en ik beide geslaagd voor kynologisch instructrice.    Diana en ik blijven onszelf ontwikkelen om van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Kynologie op de hoogte te blijven.

We zien u graag op het Kwispelcollege!!

Opleidingen, workshops, lezingen, webinair etc

2016     Workshop Kwispelen in het park

2017    Lezing Wat zegt je hond nou eigenlijk

2020    Workshop De buitenlandse hond

2020    Lezing Blafgedrag bij honden

2022    Webinar hondenrassen

2022    Opleiding  Kynologisch Instructrice