(Praktijk) speuren

Voor wie?

Iedere hond van elk ras kan praktijk speuren; druk of rustig, jong of oud. Alle honden vinden het heerlijk om hun neus te gebruiken. U heeft geen diploma’s of certificaten nodig.

Honden die onzeker zijn leren meer zelfvertrouwen te krijgen omdat zij de leiding krijgen en aan het werk gaan en jou als baas naar de ‘vermiste’ persoon (de ‘sporenloper’) persoon brengen. De geleider weet ook niet waar de vermiste persoon zich bevindt. Een onzekere hond bouwt hiermee zelfvertrouwen op.

Fysieke en mentale uitdaging

U leert het speurgedrag van uw hond te herkennen (lezen). Uw hond wordt mentaal en fysiek uitgedaagd en uzelf moet ook flink aan het werk. Als u en uw hond eenmaal goed begrijpen hoe het speuren werkt, worden de sporen steeds moeilijker.

U bent samen buiten actief. Speuren kan altijd, weer of geen weer.

Tijdens het speuren wordt er doormiddel van een portofoon contact met elkaar gehouden zodat er geen kans bestaat op verdwalen.

Wilt u meer informatie kijk dan op www.neuswerkvoordehond.nl als onderdeel van het kwispelcollege gespecialiseerd in speuren en detectie.

Wat heeft u nodig:

Tuig:
Je hebt een goed passend y-tuig nodig

Lange lijn:
10 meter niet schurend materiaal denk aan biothane of leer 

Voedsel beloning:
Een bakje met beloningen (iets speciaals voor het speuren) voor als het slachtoffer is gevonden. Voordeel is dat bij voedsel in een afgesloten bakje ook door het slachtoffer neer gezet kan worden iets bij hem weg zodat de hond geen angst krijgt.

Andere beloningen:
Het kan ook zijn dat uw hond helemaal gek is van dat ene speelgoed dan kunnen we ook starten door dat speelgoed in te zetten als einddoel.

Water: 
Van speuren krijgt de hond dorst dus is water erg belangrijk om nadien te geven. Bij speuren droogt de neus uit en dankzij het water wordt deze weer gehydrateerd.

Gegeven door:

  • Diana

Waar:

De lessen worden in overleg gegeven op diverse verschillende locaties.

Wanneer:

De lessen zijn individueel en duren 45minuten. Ze vinden overdag plaats, van maandag tot en met vrijdag. Wilt u op een vaste dag of flexibel afspreken, wilt u eens per week of eens per maand speuren of er iets tussenin, alles is mogelijk. 

Kosten voor praktijk speuren zijn:

  • 1 losse les € 45,00 nu voor € 40,00
  • 5 lessen € 225,00 nu voor € 185,00
  • 10 lessen € 375,00 nu voor € 350,00

Heeft u interesse?

Neem contact op via e-mail of telefoon voor een afspraak, of vul het aanmeldformulier in.

Dank!