Honden fitness

Hondenfitness is geschikt voor alle honden, van zeer jonge puppy’s tot en met senioren. 

Honden die mentale klachten hebben, herstellende zijn van een blessure of operatie, een blessureverleden hebben of die een sport beoefenen zijn gebaat bij de oefeningen die gegeven worden bij hondenfitness. 

Deze trainingen zijn individueel. Na een kennismaking gaan we van start met een een paar oefeningen om zo tot een persoonlijk en doelgerichte training voor uw hond te komen. 

Hondenfitness

Wat is hondenfitness?

Een vorm van fitness specifiek voor de hond. Het is vergelijkbaar met een bezoek aan de sportschool. Net als voor mensen zijn er voor honden verschillende balans- en trainingsmaterialen die gebruikt worden voor diverse oefeningen. Zo heb je balanskussens in verschillende vormen en maten, wiebelborden en cavaletti’s. Wij geven er de voorkeur aan om oefeningen te doen die ook makkelijk thuis te doen zijn zodat je niet zelf materiaal hoeft aan te schaffen.
Door hondenfitness leren honden hun spieren op de juiste manier te gebruiken. Honden kunnen met gerichte oefeningen aan hun spierkracht, balans, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn werken. Dit zorgt niet alleen voor een goede conditie en sterk lichaam, maar vermindert ook de kans op blessures.

Mentale klachten

Hondenfitness is een ideale manier om het zelfvertrouwen van onzekere of angstige honden te verbeteren. Doordat de hond zich bewust wordt van zijn lichaam, wat het zelfvertrouwen verhoogt, versterkt het ook de spieren bij de hond. Dit maakt dat hij zich beter in zijn vel voelt zitten, maar ook het risico op blessures vermindert. Door de betere lichaamsbewustwording verbetert ook nog eens de motoriek van de hond.

Door samen te werken met je hond zal de hond zich prettiger en veiliger voelen bij jou en zal hierdoor meer gemotiveerd raken om vaker op jouw aanwijzingen te letten en naar je te luisteren.

Herstel na een blessure of operatie

Wanneer je hond herstellende is van een blessure of operatie is het vaak nodig dat de hond zijn spieren gaat versterken en spiermassa opbouwt. In overleg met u en met de oefeningen die u van de fysiotherapeut heeft meegekregen laten we de hond posities aannemen en bewegingen uitvoeren die gaan helpen om, stelselmatig, de stabiliteit en spierkracht terug op te bouwen. De oefeningen nemen een heel belangrijke plaats in, in het revalidatietraject na een operatie of blessure. 

Door middel van begeleiding krijgt je hond de juiste training en kan er geadviseerd worden over een goede uitvoering van de oefeningen. Van ons krijg je een trainingsschema mee zodat er thuis geoefend kan blijven worden, je hond heeft hier veel baat bij en zal hierdoor sneller herstellen. Het is wel aan te raden om toestemming van de dierenarts of fysiotherapeut te vragen zodat je weet welke oefeningen mogen worden beoefend.

Beoefenen hondensport

Honden die regelmatig een sport beoefenen kunnen hiermee hun fysiek onderhouden en motoriek verbeteren zodat ze makkelijker en beter kunnen presteren, en de kans verkleinen op blessures. 

Samen trainen met verschillende oefeningen is niet alleen leuk en leerzaam voor je hond, maar versterkt ook jullie onderlinge band.

Twijfel dus niet langer en meld je aan!

Gegeven door:

  • Diana: Gediplomeerd fitness trainer voor de hond (fitdogprogram)

Waar:

Onze locatie bevindt zich op slechts 10 minuten rijden van Leiden.
Aderweg 30, 2371AH Roelofarendsveen

Wanneer:

Op afspraak van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur en 16:00 uur.

Kosten voor hondenfitness zijn:

  • 1 les á 30 minuten € 45,00
  • 5 lessen voor € 210,00
  • 10 lessen voor € 405,00

Wat heeft u nodig:

  • Riem.
  • Beloningsbrokjes (eenhapsbrokjes).

Heeft u interesse?

Neem contact op via e-mail of telefoon voor een afspraak, of vul het aanmeldformulier in.

Dank!